Marinované grilované krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 4 g Kurkuma
  • 3 g Skořice mletá
  • 20 ml Med včelí
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 67.6 mg
  • Vláknina 2421 mg
  • Vitamín A 2421 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme arašídový olej, smícháme s prolisovaným česnekem, kurkumou, citronovou šťávou, sójovou omáčkou, medem a skořicí. Do této marinády ponoříme krevety a 30 minut necháme uležet. Krevety potom napícháme na špejle nebo špízové jehly a 10 minut grilujeme, průběžně otáčíme, bohatě potíráme marinádou. Podáváme s plátky limetky.

Komentáře k receptu