Vepřové maso po kantonsku s medovou krustou
Suroviny
- 500 g Vepřová krkovička
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Omáčka Hoisin
- 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Omáčky
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 27 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 14.3 mg
- Vláknina 167 mg
- Vitamín A 167 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V keramické míse smícháme cukr, sójovou omáčku, rýžové víno (nebo středně suché sherry), čínské koření pěti vůní, omáčku hoisin a světlý med. K této směsi přidáme utřený česnek se solí. Vepřovovou krkovici, bez kůže a kostí, nakrájíme na 5 cm široké kousky, tyto na několika místech nařízneme a obalíme v marinádě. Mísu zakryjeme, 4 hodiny (nebo přes noc) necháme v chladu, maso několikrát otočíme.
-
2
Předehřejeme troubu na 200°C. Do hlubokého pekáče nalijeme vodu, vložíme do něj rošt. Přilijeme vodu, ale jen tak, aby se maso položené na roštu vody nedotýkalo. Potřeme polovinou marinády a 30 minut pečeme. Po 30 minutách snížíme teplotu na 180°C, obrátíme maso, potřeme zbylou marinádou a dalších 30 minut pečeme. Když je maso propečené a křehké, nakrájíme ho na plátky silné přibližně 1 cm.