Vepřové maso po kantonsku s medovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová krkovička
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Omáčka Hoisin
  • 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Omáčky
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 14.3 mg
  • Vláknina 167 mg
  • Vitamín A 167 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V keramické míse smícháme cukr, sójovou omáčku, rýžové víno (nebo středně suché sherry), čínské koření pěti vůní, omáčku hoisin a světlý med. K této směsi přidáme utřený česnek se solí. Vepřovovou krkovici, bez kůže a kostí, nakrájíme na 5 cm široké kousky, tyto na několika místech nařízneme a obalíme v marinádě. Mísu zakryjeme, 4 hodiny (nebo přes noc) necháme v chladu, maso několikrát otočíme.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 200°C. Do hlubokého pekáče nalijeme vodu, vložíme do něj rošt. Přilijeme vodu, ale jen tak, aby se maso položené na roštu vody nedotýkalo. Potřeme polovinou marinády a 30 minut pečeme. Po 30 minutách snížíme teplotu na 180°C, obrátíme maso, potřeme zbylou marinádou a dalších 30 minut pečeme. Když je maso propečené a křehké, nakrájíme ho na plátky silné přibližně 1 cm.

Komentáře k receptu