Grilované lososové filety se zeleninou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Víno červené
  • 600 g Losos - filety
  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Šalotka
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 938.3 mg
  • Vláknina 1250.3 mg
  • Vitamín A 1250.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z lososa propláchneme pod studenou vodou a osušíme. Ve skleněné misce smícháme víno s olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, strouhaým zázvorem, solí, tabascem, nadrobno nasekanou šalotkou a rozmarýnem. Vložíme maso, zakryjeme a v lednici necháme marinovat 1-2 hodiny. Poté necháme ohřát na pokojovou teplotu.

  • 2

    Papriky nakrájíme na kroužky, cibuli na kolečka. Lososa vyjmeme z marinády a společně s paprikou a cibulí grilujeme na rozpáleném grilu cca 6-7 minut dozlatova. Rybu potřeme marinádou a obrátíme. Znovu potřeme a grilujeme dalších cca 5 minut.

  • 3

    Rozdělíme na talíře, doplníme pečenou paprikou a cibulí a podáváme.

Komentáře k receptu