Kořeněné marinované olivy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Olivy černé
  • 500 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 735 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 138.3 mg
  • Vláknina 8076.3 mg
  • Vitamín A 8076.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivy rozkrájíme na poloviny, odstraníme pecky. Poté smícháme s oreganem, tymiánem, nadrobno nakrájeným rozmarýnem, bobkovým listem, drceným fenyklem, drceným kmínem, nadrobno pokrájenými chilli papričkami a prolisovaným česnekem.

  • 2

    Směs vložíme do nádoby a zalijeme olivovým olejem tak, aby byly ingredience zcela ponořeny, uzavřeme. Necháme alespoň 3 dny odležet, před použitím protřepeme.

Komentáře k receptu