Špagety s klobásovými knedlíčky a čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 36 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 34.4 mg
- Draslík 760 mg
- Vláknina 14689.8 mg
- Vitamín A 14689.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Probereme špenát a tvrdé stonky vyhodíme. Listy omyjeme a vložíme je do velkého hrnce. Na silném plamenu necháme špenát spařit, přitom špenát několikrát promícháme.
-
2
Špenát necháme částečně vychladnout a nahrubo ho nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme a na oleji osmahneme dosklovita. Ostravské klobásy vymačkáme ze střívek, vytvarujeme knedlíčky a vložíme do pánve. Dohněda je opečeme na silném ohni. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
-
3
Na pánev ke knedlíčkům přidáme čočku a za stálého míchání smažíme zhruba 1 minutu. Přidáme špenát, zalijeme vývarem a smetanou a necháme projít varem. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni povaříme ještě asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Špagety upravíme na talíře, přidáme knedlíčky se zeleninou a horké podáváme.