Penne s kuřecími játry a pomerančovou kůrou
Suroviny
- 35 g Játra kuřecí
- 500 g Těstoviny Penne
- 50 g Máslo čerstvé
- 120 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 13 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 46.5 mg
- Draslík 114.5 mg
- Vláknina 1868.3 mg
- Vitamín A 1868.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Pokrájíme je na menší kousky.
-
2
Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky.
-
3
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a doměkka ji podusíme.
-
4
K cibuli pomocí lisu na česnek prolisujeme česnek, přidáme játra, pomerančovou kůru a bobkové listy. Vše promícháme a 3 minuty podusíme. Poté játra vyjmeme a do šťávy přidáme červené víno, rajský protlak a smetanu. Promícháme a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí.
-
5
Z omáčky vyjmeme bobkový list. Vložíme játra a krátce je ohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s játry a podáváme.