Pečená zimní zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 19 g
- Sodík 772 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 4360.1 mg
- Vláknina 57326.5 mg
- Vitamín A 57326.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 269.1 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny. Dýňovou dužinu bez jadérek nakrájíme na klínky. Cibuli oloupeme a rozčvrtíme, petržel oloupeme a podélně překrojíme, řepu dobře omyjeme a nakrájíme.
-
3
Do zapékací mísy vlijeme olej a dáme rozehřát na 5min do trouby. Poté vložíme všechnu zeleninu, pokapeme olejem a pečeme dokud zelenina nezměkne.
-
4
Ochutíme solí a pepřem a podáváme. Zeleninu můžeme použít i jako přílohu.