Pečená zimní zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 6 ks Brambory
  • 6 ks Červená řepa
  • 6 ks Petržel kořen
  • 0.5 ks Dýně
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 772 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 4360.1 mg
  • Vláknina 57326.5 mg
  • Vitamín A 57326.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 269.1 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny. Dýňovou dužinu bez jadérek nakrájíme na klínky. Cibuli oloupeme a rozčvrtíme, petržel oloupeme a podélně překrojíme, řepu dobře omyjeme a nakrájíme.

  • 3

    Do zapékací mísy vlijeme olej a dáme rozehřát na 5min do trouby. Poté vložíme všechnu zeleninu, pokapeme olejem a pečeme dokud zelenina nezměkne.

  • 4

    Ochutíme solí a pepřem a podáváme. Zeleninu můžeme použít i jako přílohu.

Komentáře k receptu