Cibule s houbami a piniovými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 8 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 466.2 mg
- Vláknina 7456.8 mg
- Vitamín A 7456.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva krajíce tmavého chleba opékáme v troubě předehřáté na 160°C 20 minut, na struhadle pak z chleba uděláme strouhanku (můžeme použít i mixér).
-
2
Velké cibule oloupeme, odřízneme horní a spodní část, vložíme do kastrůlku s vodou a po přivedení vody k varu oheň ztlumíme a na mírném ohni vaříme 10 minut. Měkké cibule po okapání necháme 20 minut chladnout. Teplotu troubu zvýšíme na 200°C.
-
3
Z cibulí opatrně vydloubneme vnitřky, dáváme pozor, abychom neporušili vnější slupku. Vnitřky z cibule nasekáme najemno a společně s nasekanými stroužky česneku 5 minut smažíme na rozehřátém oleji, pak přidáme jádra piniových ořechů, najemno nasekané houby a dalších 5 minut smažíme. Stáhneme pánev z ohně, přimícháme chlebovou strouhanku, nasekanou čerstvou petrželku, sůl a pepř. Hotovou směsí naplníme cibulové slupky, každou samostatně zabalíme do alobalu, nahoře neuzavřeme, položíme na plech a 40 minut pečeme v troubě.