Cibule s houbami a piniovými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 2 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 466.2 mg
  • Vláknina 7456.8 mg
  • Vitamín A 7456.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva krajíce tmavého chleba opékáme v troubě předehřáté na 160°C 20 minut, na struhadle pak z chleba uděláme strouhanku (můžeme použít i mixér).

  • 2

    Velké cibule oloupeme, odřízneme horní a spodní část, vložíme do kastrůlku s vodou a po přivedení vody k varu oheň ztlumíme a na mírném ohni vaříme 10 minut. Měkké cibule po okapání necháme 20 minut chladnout. Teplotu troubu zvýšíme na 200°C.

  • 3

    Z cibulí opatrně vydloubneme vnitřky, dáváme pozor, abychom neporušili vnější slupku. Vnitřky z cibule nasekáme najemno a společně s nasekanými stroužky česneku 5 minut smažíme na rozehřátém oleji, pak přidáme jádra piniových ořechů, najemno nasekané houby a dalších 5 minut smažíme. Stáhneme pánev z ohně, přimícháme chlebovou strouhanku, nasekanou čerstvou petrželku, sůl a pepř. Hotovou směsí naplníme cibulové slupky, každou samostatně zabalíme do alobalu, nahoře neuzavřeme, položíme na plech a 40 minut pečeme v troubě.

Komentáře k receptu