Řezy obalované v čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 35

Suroviny

  • 125 g Mandle
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Růžová voda
  • 6 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 43.6 mg
  • Draslík 36.7 mg
  • Vláknina 1360.1 mg
  • Vitamín A 1360.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepáváme vajíčka a vždy oddělíme bílek od žloutku. Bílky vlijeme do jedné misky, žloutky vložíme do druhé. Z připravených bílků v misce ušleháme pomocí kuchyňského robotu sníh. V další misce rozšleháme změklé máslo a přidáme k němu postupně moučkový a vanilkový cukr, dobře zašleháme. Do další mísy nasypeme mouku a přimícháme do ní škrob a strouhané mandle. Dobře promícháme. Směs s moukou vmícháváme do máslového krému a šlehačem nastaveným na nejnižší rychlost postupně mícháme, aby těsto bylo úplně hladké. Nakonec posypeme kardamomem a mletou skořicí, vlijeme růžovou vodu a rum a vmícháme hotový tuhý sníh.

  • 2

    Na hluboký plech o rozměrech 36 krát 25 centimetrů položíme pečicí papír. Na něj natřeme slabou vrstvu těsta. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech se slabou vrstvou těsta vložíme do trouby a pečeme 5 minut. Pak vyjmeme z trouby a navrch potřeme další vrstvou těsta. Opět vložíme do trouby a pečeme 5 minut. Opakujeme než vytvoříme a upečeme 6 vrstev. Hotový koláč pak nakrájíme na čtverečky o rozměru

  • 3

    5 krát 5 centimetrů. Necháme při pokojové teplotě vychladnout.

  • 4

    Přichystáme polevu. Na drobné kousky nalámeme čokoládu a vložíme ji do menšího hrnku. Ten umístíme do většího hrnce s vodou a ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit. Mícháme, aby byla úplně hladká. Jednotlivé čtverečky vrstveného koláče potom namáčíme v rozpuštěné čokoládě a necháme okapat a ztuhnout.

Komentáře k receptu