Strapačky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 29 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 106.2 mg
- Draslík 236.3 mg
- Vláknina 6600 mg
- Vitamín A 6600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory nastrouháme a vložíme do mísy, přidáme vejce, mléko, přisypeme mouku a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které protlačujeme přes síto s velkými oky rovnou do vroucí vody, promícháme a vaříme 5 minut. Scedíme, propláchneme vlažnou vodou a rozdělíme na talíře.
-
2
V pánvi roztavíme kousek sádla, přisypeme pokrájené škvarky, krátce osmahneme a strapačky na talířích přelijeme.