Těstovinová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 130.7 mg
  • Draslík 127.3 mg
  • Vláknina 6166.7 mg
  • Vitamín A 6166.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu vody a vypracujeme tužší hladké těsto. Tuhost těsta regulujeme vodou. Těsto důkladně prohněteme a strouháme na hrubém struhadle rovnou do vroucí osolené vody. Promícháme, aby se rýže nelepila, povaříme 5 minut a scedíme. Do těstovinové rýže přimícháme trochu másla a ještě teplé podáváme.

  • 2

    Těstovinovou rýži používáme všude tam, kde bychom použili klasické těstoviny.

Komentáře k receptu