Fazolky vařené v mikrovlnné troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Fazolové lusky zelené
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 72 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 238.3 mg
  • Vláknina 6114.8 mg
  • Vitamín A 6114.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a na kousky nakrájené fazolky vsypeme do širší nádoby, podlijeme vodou a přikryjeme.

  • 2

    Vaříme v mikrovlnné troubě na plný výkon 8-10 minut.

  • 3

    Měkké fazolky slijeme, vmícháme do nich máslo a necháme přikryté asi 3 minuty stát. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře k receptu