Grilované vepřové plátky se salátem - Džéjuk kúi
Suroviny
- 50 g Salát hlávkový
- 0.3 g Pepř černý mletý
- 5.5 g Česnek
- 24 g Cukr krupice
- 550 g Vepřová kýta
- 14 g Paprika mletá sladká
- 14 g Cibulka jarní
- 19 g Zelí hlávkové červené
- 50 g Chryzantéma
- 49.5 ml Omáčka sójová
- 13 ml Olej stolní
- 8 ml Sirup zázvorový
- 26 ml Olej sezamový
- 15 ml Víno rýžové čínské
- 15 ml Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 31 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 93.9 mg
- Draslík 572.3 mg
- Vláknina 3457 mg
- Vitamín A 3457 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát a lístky chryzantémy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, lístky z chryzantémy otrháme a salát rozebereme na jednotlivé listy na konečnou oblohu pokrmu. Vepřové maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na větší obdélníčky - 4 x 6 cm. Kousky masa na stranách několikrát nařízneme, aby se nám při grilování nezkroutilo.
-
2
Nakrájené maso důkladně obalíme v marinádě - ve směsi zázvorové šťávy a rýžového vína a necháme v této směsi 10 minut marinovat. Po této době smícháme maso s 2/3 kořenící omáčky tak, abychom obalili každý kousek masa a necháme obalené maso odpočinout 30 minut. Marinované vepřové kousky potom grilujeme na grilu tak, že maso uložíme na grilovací rošt asi 15 cm nad zdrojem tepla, abychom maso nespálili.
-
3
První 3 minuty opékáme maso zprudka, potom oheň zmírníme, a dopékáme dalších 15 minut. Po 15 minutách maso obalíme zbytkovou třetinou kořenící omáčky a ještě 3 minuty grilujeme. Grilované vepřové maso podáváme obložené hlávkovým salátem a lístky chryzantémy.
-
4
Kořenící omáčka:
-
5
Jarní cibulku a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s dalšími ingrediencemi, uvedenými v seznamu surovin.