Salát s chlebem, sýrem a rajčaty
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 300 g Rajčata
- 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200 g Šunka dušená
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Sirup javorový
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Roketa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pažitka
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 36 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 183.5 mg
- Vláknina 3157.3 mg
- Vitamín A 3157.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky, ty pak na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Opečené necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
2
Omytá rajčata rozčtvrtíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky. Kozí sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Roketu opláchneme, přebereme a necháme okapat.
-
3
Na zálivku rozmícháme vinný a balzamicový ocet, přidáme javorový sirup, sůl a pepř. Postupně metlou přišleháváme olej.
-
4
Chlebové kostky, rajčata, cibuli, šunku, sýr, roketu a zálivku rozmícháme v míse a posypeme nasekanou pažitkou.