Bramborové smažené slupky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 2 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 497.5 mg
- Vláknina 6079.5 mg
- Vitamín A 6079.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve důkladně omyjeme větší brambory, škrabkou brambory oloupeme a slupky ještě jednou omyjeme, necháme okapat.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Mezitím slupky osolíme a lehce opepříme, promícháme.
-
3
Slupky rovnoměrně naskládáme na rozehřátý olej a opékáme zhruba 10 - 15 minut za stálého otáčení.
-
4
Opečené slupky necháme chvilku na ubrousku, potom je přemístíme na talíř a můžeme servírovat.