Chřestový salát se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ocet malinový
  • 6 polévková lžíce Ořechový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 494.7 mg
  • Vláknina 6681.3 mg
  • Vitamín A 6681.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme od hlavičky dolů, konce odkrojíme. Do vařící osolené vody přidáme máslo a cukr, vložíme chřest a 20 minut necháme vařit. Uvařený chřest pak necháme vychladnout a nakrájíme jej na přibližně 4 až 5 centimetrů dlouhé kousky.

  • 2

    Navhčenou utěrkou otřeme žampiony, nakrájíme je na tenké plátky a v míse promícháme s citronovou šťávou.

  • 3

    Připravíme octovou zálivku - rozmícháme malinový ocet, koriandr a pepř, metlou pak postupně přišleháváme olej.

  • 4

    Okapané žampiony smícháme s nakrájeným chřestem a zálivkou. Salát v servírovací misce nakonec ještě posypeme opláchnutou řeřichou.

Komentáře k receptu