Bílá ryba na zázvoru a čínském zelí
Suroviny
- 800 g Bílá ryba
- 20 g Koriandr čerstvý
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 ks Zelí čínské
- 1 ks Citrony
- 0.333333 ks Vývar zeleninový
- 2 stroužek Česnek
- 0.25 šálek Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 3 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 790.4 mg
- Vláknina 10796.8 mg
- Vitamín A 10796.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve, v nízké keramické misce, smícháme nízkotučnou sójovou omáčku, rýžový ocet, mirin, ústřicovou omáčku, sezamový olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor a plátky jarní cibulky. Přidáme bílou rybu bez kostí (kus o váze asi 140 g), obalíme v marinádě a vyjmeme, marinádu nevyléváme.
-
2
Rybu namočenou v marinádě dáme na pařák a dusíme doměkka, asi 5 minut. Pak ji opatrně vyjmeme a nahradíme čínským zelím rozděleným na listy a 2-3 minuty dusíme doměkka.
-
3
Do odložené marinády vlijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty.
-
4
Podušené listy rozložíme na talíře, na ně položíme dušenou rybu a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvého koriandru a kousky citronu.