Brynzové halušky se škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 37 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 80.7 mg
- Draslík 115.3 mg
- Vláknina 6475 mg
- Vitamín A 6475 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu vody, osolíme a vymícháme měkké těsto.
-
2
Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory rovnou do vroucí osolené vody, od síta těsto odkrajujeme nožem, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Povaříme dvě minuty, scedíme a rozdělíme na talíře. Posypeme rozdrobenou brynzou.
-
3
V pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme pokrájené škvarky, chvíli smažíme a nalijeme na halušky.