Debrecínský vepřový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1238 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 64.7 mg
- Draslík 321.2 mg
- Vláknina 3012 mg
- Vitamín A 3012 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku osmažíme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je, osmahneme a přidáme opláchnutá a na kousky nakrájená rajčata. Vše společně podusíme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
-
3
Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozředíme ji vodou a maso za občasného promíchání dusíme doměkka.
-
4
Nakonec guláš podle chuti dosolíme, přidáme oloupané párky nakrájené na plátky a ještě podusíme.