Debrecínský vepřový guláš

Hodnocení 2x 2x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 750 g Vepřová plec
  • 120 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Párky jemné
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1238 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64.7 mg
  • Draslík 321.2 mg
  • Vláknina 3012 mg
  • Vitamín A 3012 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku osmažíme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je, osmahneme a přidáme opláchnutá a na kousky nakrájená rajčata. Vše společně podusíme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.

  • 3

    Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozředíme ji vodou a maso za občasného promíchání dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec guláš podle chuti dosolíme, přidáme oloupané párky nakrájené na plátky a ještě podusíme.

Komentáře k receptu