Penne s jehněčím masem a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jehněčí maso
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Vývar jehněčí
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 52.8 mg
  • Draslík 125.7 mg
  • Vláknina 1583 mg
  • Vitamín A 1583 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 594.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme jehněčí maso - omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na menší kousky. Do pokrájeného masa vetřeme sůl a pepř. Stroužky česneku oloupeme, chilli papričku omyjeme. V hrnci rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a celé stroužky česneku v něm osmažíme. Poté je z oleje vyjmeme, do oleje přidáme maso a osmažíme ho do částečného zhnědnutí. Přidáme celou chilli papričku a bobkový list.

  • 2

    Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou je zbavíme semínek. Nakrájíme na proužky, ty vložíme k masu, promícháme a trochu podusíme. K masu i paprikám přidáme rajčatový protlak a bílé víno, přikryjeme pokličkou, dusíme asi hodinu (do změknutí masa). Pokud je třeba, podlijeme směs vodou nebo trochou vývaru. Dochutíme solí i pepřem, vyjmeme bobkový list a chilli papričku.

  • 3

    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a dáme do předem připravené nahřáté mísy. Přelijeme jehněčím ragů a v nahřáté míse podáváme.

Komentáře k receptu