Penne s jehněčím masem a paprikou
Suroviny
- 250 g Jehněčí maso
- 400 g Těstoviny Penne
- 50 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.35 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Vývar jehněčí
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 10 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 52.8 mg
- Draslík 125.7 mg
- Vláknina 1583 mg
- Vitamín A 1583 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 594.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme jehněčí maso - omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na menší kousky. Do pokrájeného masa vetřeme sůl a pepř. Stroužky česneku oloupeme, chilli papričku omyjeme. V hrnci rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a celé stroužky česneku v něm osmažíme. Poté je z oleje vyjmeme, do oleje přidáme maso a osmažíme ho do částečného zhnědnutí. Přidáme celou chilli papričku a bobkový list.
-
2
Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou je zbavíme semínek. Nakrájíme na proužky, ty vložíme k masu, promícháme a trochu podusíme. K masu i paprikám přidáme rajčatový protlak a bílé víno, přikryjeme pokličkou, dusíme asi hodinu (do změknutí masa). Pokud je třeba, podlijeme směs vodou nebo trochou vývaru. Dochutíme solí i pepřem, vyjmeme bobkový list a chilli papričku.
-
3
Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a dáme do předem připravené nahřáté mísy. Přelijeme jehněčím ragů a v nahřáté míse podáváme.