Zapečené kořeněné ústřice plněné pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 23 g
- Sodík 33228 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 293.4 mg
- Draslík 819.2 mg
- Vláknina 3693.8 mg
- Vitamín A 3693.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 51.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústřice vyjmeme z lastur a necháme vychladit v lednici. Prázdné lastury důkladně omyjeme, rozložíme na ohnivzdorné talíře na vrstvu mořské soli.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo a osmahneme na něm za stálého míchání nadrobno pokrájený pórek. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a zakryté necháme dusit, ke konci zakápneme citronovou šťávou.
-
3
V dalším hrnci přivedeme k varu víno se šafránem a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu množství. Smetanu rozmícháme se žloutkem, přidáme k vínu. Mícháme do zhoustnutí, ale již nevaříme. Osolíme a opepříme dle chuti.
-
4
Do každé lastury vložíme trochu pórku, na něj rozdělíme ústřice. Přelijeme omáčkou a pod rozpáleným grilem několik minut zapečeme. Poté ihned podáváme.