Mango s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 12 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 184.9 mg
- Vláknina 4520 mg
- Vitamín A 4520 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lepkavou rýži dáme do cedníku a proplachujeme, dokud nebude voda čirá. Poté ji nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nasáknout. Následně scedíme.
-
2
Bambusovou ošatku vyložíme plátýnkem, nasypeme rýži a napařujeme nad hrncem s mírně vroucí vodou cca 40 minut. Poté rýži odstavíme a dáme do větší mísy.
-
3
Uschováme 4 lžíce kokosového mléka, zbytek dáme do hrnce se třtinovým cukrem a solí. Vaříme 8 minut, než se polovina vyvaří. Směs s kokosovým mlékem nalijeme na rýži, promícháme. Necháme odstát 15 minut.
-
4
Rýži napěchujeme do různě tvarovaných formiček a vyklopíme na talířky. Uschovaným kokosovým mlékem přelijeme rýži a posypeme ji sezamovými semeny.
-
5
Nakrájené mango dáme na talířky, podáváme s nákypy.