Makarony s Venušinými mušlemi a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Rajčata
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle Venušiny
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 952 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 777.3 mg
  • Vláknina 12046.2 mg
  • Vitamín A 12046.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděnky neboli Venušiny mušle omyjeme a očistíme. Otevřené mušle vyhodíme. Zavřené mušle dáme do hrnce a zalijeme citronovou šťávou a vodou, poté vaříme na mírném ohni přikryté pokličkou asi 8 minut, dokud se mušle neotevřou. Zavřené mušle opět vyhodíme. Z otevřených vyjmeme maso a odložíme stranou.

  • 2

    Stroužky česneku oloupeme a pomocí nože utřeme. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj česnek a 5 minut ho podusíme. Poté přidáme na pánev rajčata i se šťávou a vše promícháme. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou zhruba 20 minut. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme maso z mušlí a prohřejeme ho.

  • 3

    Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Poté je vložíme zpět do hrnce, přidáme omáčku s masem, petrželku a opatrně promícháme. Podáváme v nahřáté míse.

Komentáře k receptu