Zelný salát s jablky a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 361.3 mg
  • Vláknina 11299 mg
  • Vitamín A 11299 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, na hranolky nakrájená jablka zbavená jádřinců, nasekaná ořechy a nakrájenou řeřichu.

  • 2

    Z octa a olivového oleje umícháme zálivku, podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Nalijeme na salát a zlehka promícháme.

  • 3

    Před podáváním necháme salát chvíli uležet v chladničce.

Komentáře k receptu