Omáčka na pizzu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.25 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.25 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 kávová lžička Víno madeira
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 367.7 mg
  • Vláknina 4637 mg
  • Vitamín A 4637 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přimícháme česnek s paprikou a minutku smažíme. Poté vmícháme rajčata a za stálého míchání necháme zredukovat tekutinu. K rajčatům zamícháme rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, tymián, oregano, bazalku, bobkový list, madeiru a worcester. Dobře promícháme a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Ze směsi odstraníme bobkový list a můžeme natřít na těsto.

Komentáře k receptu