Omáčka na pizzu
Suroviny
- 80 g Protlak rajčatový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.25 kávová lžička Oregano sušené
- 0.25 kávová lžička Bazalka sušená
- 1 kávová lžička Víno madeira
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 0.5 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 4 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 367.7 mg
- Vláknina 4637 mg
- Vitamín A 4637 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
-
2
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přimícháme česnek s paprikou a minutku smažíme. Poté vmícháme rajčata a za stálého míchání necháme zredukovat tekutinu. K rajčatům zamícháme rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, tymián, oregano, bazalku, bobkový list, madeiru a worcester. Dobře promícháme a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Ze směsi odstraníme bobkový list a můžeme natřít na těsto.