Chilli s masem neboli chilli con carne
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 425 g Fazolové lusky zelené
- 600 g Hovězí maso mleté
- 20 g Koriandr čerstvý
- 100 g Kukuřice
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 1032.8 mg
- Vláknina 9380.1 mg
- Vitamín A 9380.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku a červenou papriku, zbavenou semen a nakrájenou na kostky, osmažíme do měkka v teflonové pánvi na rozehřátém oleji; po přidání mexického chilli koření ještě půl minuty smažíme, pak přidáme mleté hovězí maso a smažíme do zhnědnutí. Přimícháme nakrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, konzervované červené fazole, scezené a propláchnuté, vyloupanou kukuřici, čerstvý koriandr, sůl a pepř.