Kuřecí maso se sójou, chilli a koriandrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 5 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 662.7 mg
- Vláknina 161 mg
- Vitamín A 161 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme a namarinujeme kuřecí maso. K tomu použijeme keramickou misku do které vlijeme sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, mirin (sladké japonské rýžové víno), sladkou sójovou omáčku, prolisovaný česnek a najemno nasekaný čerstvý koriandr. Do této směsi přidáme kuřecí prsíčka zbavená tučných částí, zakryjeme potravinovou fólií a v ledničce necháme marinovat 2-3 hodiny.
-
2
Potom maso vyjmeme, dáme na plech a vložíme pod rozpálený gril na 15-20 minut.
-
3
Za občasného podlévání pečeme dokud není maso měkké.