Kuřecí maso se sójou, chilli a koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 662.7 mg
  • Vláknina 161 mg
  • Vitamín A 161 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme a namarinujeme kuřecí maso. K tomu použijeme keramickou misku do které vlijeme sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, mirin (sladké japonské rýžové víno), sladkou sójovou omáčku, prolisovaný česnek a najemno nasekaný čerstvý koriandr. Do této směsi přidáme kuřecí prsíčka zbavená tučných částí, zakryjeme potravinovou fólií a v ledničce necháme marinovat 2-3 hodiny.

  • 2

    Potom maso vyjmeme, dáme na plech a vložíme pod rozpálený gril na 15-20 minut.

  • 3

    Za občasného podlévání pečeme dokud není maso měkké.

Komentáře k receptu