Grilované plněné karbanátky
Suroviny
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 150 g Strouhanka
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 1 kg Hovězí maso mleté
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 15 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 629.8 mg
- Vláknina 1838.8 mg
- Vitamín A 1838.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme a smícháme v misce s hořčicí.
-
2
Mleté maso vidličkou rozmícháme, přidáme cibuli, sůl, pepř, petrželku, strouhanku a mléko. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů, vytvoříme koule, do každé uděláme navlhčeným prstem hluboký otvor, naplníme sýrem s hořčicí, otvor uzavřeme a zlehka utvoříme karbanátky.
-
3
Karbanátky klademe na olejem potřený rošt a z každé strany grilujeme zhruba 5 minut.