Srnčí hřbet s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 160 g Čokoláda hořká
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 160 g Cukr moučkový
  • 160 g Mandle mleté
  • 30 g Čokoláda na vaření
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Kokosová smetana
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Pudinkový prášek - čokoládový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 109.4 mg
  • Vláknina 2387.1 mg
  • Vitamín A 2387.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kuchyňského šlehače vložíme máslo a spustíme na nejvyšší rychlost. Máslo vyšleháme do pěny, přisypeme k němu vanilkový cukr a špetku soli, opět šleháme, dokud není pěna hladká.

  • 2

    Dál vyklepneme do šlehače postupně všechna tři vejce, vysypeme nastrouhanou hořkou čokoládu. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Do misky s vyšlehaným máslem střídavě postupně vléváme mléko a po částech sypeme mouku, přičemž těstovou hmotu stále šleháme přibližně střední rychlostí. Naposledy vmícháme nastrouhané mandle.

  • 3

    Připravíme pečící formu srnčí hřbet o rozměrech 30 x 11 cm. Vymažeme ji tukem, vysypeme polohrubou moukou a vlijeme dovnitř formy hotové těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C. Na prostřední příčku trouby zasuneme rošt a na něj položíme formu s těstem. Pečeme asi 50 minut. Hotový srnčí hřbet opatrně vyklopíme. Necháme stranou, aby koláč úplně vychladl a připravíme polevu.

  • 4

    Čokoládu nalámeme na drobné kousky a vložíme do misky. Přidáme k ní kokosovou pastu a misku vložíme do vodní lázně. Zahříváme, dokud se obojí nerozpustí, a mícháme, aby se vytvořila hladká hmota. Rozehřátou polevou přelijeme srnčí hřbet a na závěr posypeme sekanými mandlemi.

Komentáře k receptu