Dušené skopové na mrkvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Skopové maso přední
  • 300 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Mrkev kořen
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 617 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 129.4 mg
  • Draslík 492.5 mg
  • Vláknina 15699.5 mg
  • Vitamín A 15699.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso očistíme, omyjeme, osolíme, potřeme drceným česnekem, vložíme na nudličky nakrájenou slaninu, zalijeme vodou a 1,5 až 2 hodiny dusíme.

  • 2

    Oškrábeme, očistíme mrkev, nakrájíme na nudličky a podlijeme. Dusíme doměkka. Z másla a mouky usmažíme jíšku a mrkev zahustíme (ne moc hustě), osolíme, opepříme. Dušené maso nakrájíme na plátky, obložíme mrkví.

Komentáře k receptu