Sedmihradský šoulet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 400 g Skopová kýta
  • 5 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 15 g Česnek
  • 150 g Vepřový bok uzený
  • 160 g Fazole
  • 120 g Kroupy střední
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1035 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 36.6 mg
  • Draslík 211.9 mg
  • Vláknina 8242.5 mg
  • Vitamín A 8242.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové i vepřové maso očistíme a omyjeme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu a dáme maso vařit téměř doměkka, vývar použijeme na šoulet.

  • 2

    Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka, také uvaříme kroupy. Na tuku zesklovatíme pokrájenou cibuli, přisypeme fazole a kroupy, okořeníme, přidáme drcený česnek, podle potřeby vývar a dobře promícháme.

  • 3

    Pekáč vymastíme tukem a dáme vrstvu šouletu, plátky uzeného a skopového masa, zakončíme šouletem a zapečeme.

Komentáře k receptu