Sedmihradský šoulet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1035 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 36.6 mg
- Draslík 211.9 mg
- Vláknina 8242.5 mg
- Vitamín A 8242.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové i vepřové maso očistíme a omyjeme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu a dáme maso vařit téměř doměkka, vývar použijeme na šoulet.
-
2
Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka, také uvaříme kroupy. Na tuku zesklovatíme pokrájenou cibuli, přisypeme fazole a kroupy, okořeníme, přidáme drcený česnek, podle potřeby vývar a dobře promícháme.
-
3
Pekáč vymastíme tukem a dáme vrstvu šouletu, plátky uzeného a skopového masa, zakončíme šouletem a zapečeme.