Smažené válečky z telecího masa ve vinné omáčce
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
- 60 g Sýr Parmezán
- 30 g Olej rostlinný
- 600 g Telecí maso mleté
- 120 ml Víno bílé
- 120 ml Hovězí vývar základní
- 80 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Česnek sušený
- 0.25 kávová lžička Oregano sušené
- 0.25 kávová lžička Bazalka sušená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 30 g
- Sodík 817 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 204.7 mg
- Draslík 648.5 mg
- Vláknina 2592.6 mg
- Vitamín A 2592.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlík nakrájíme na kostičky a přelijeme teplým mlékem, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí, tuk ze slaniny přecedíme do čisté pánve, cibuli se slaninou odložíme do misky.
-
3
V míse smícháme mleté telecí maso, rozšlehané vejce, tymián, oregano, sušený česnek, bazalku, petrželovou nať, sůl, strouhanku, nastrouhaný sýr, vymačkaný rohlík a cibuli se slaninou. Hmotu dobře promícháme. Z hmoty tvoříme asi 5 cm dlouhé válečky o průměru 2 cm.
-
4
Do tuku ze slaniny přidáme olej, dobře rozehřejeme a po všech stranách v něm smažíme masové válečky, až mají kůrku. Z oleje je vyjmeme na ubrousky a necháme okapat.
-
5
Do výpeku vmícháme vývar s vínem a přivedeme do varu. Do směsi vložíme usmažené válečky a zhruba 15 minut pomalu vaříme, maso neotáčíme.
-
6
Mleté válečky servírujeme přelité omáčkou.