Smažené válečky z telecího masa ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 30 g Olej rostlinný
  • 600 g Telecí maso mleté
  • 120 ml Víno bílé
  • 120 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Česnek sušený
  • 0.25 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.25 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 204.7 mg
  • Draslík 648.5 mg
  • Vláknina 2592.6 mg
  • Vitamín A 2592.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlík nakrájíme na kostičky a přelijeme teplým mlékem, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí, tuk ze slaniny přecedíme do čisté pánve, cibuli se slaninou odložíme do misky.

  • 3

    V míse smícháme mleté telecí maso, rozšlehané vejce, tymián, oregano, sušený česnek, bazalku, petrželovou nať, sůl, strouhanku, nastrouhaný sýr, vymačkaný rohlík a cibuli se slaninou. Hmotu dobře promícháme. Z hmoty tvoříme asi 5 cm dlouhé válečky o průměru 2 cm.

  • 4

    Do tuku ze slaniny přidáme olej, dobře rozehřejeme a po všech stranách v něm smažíme masové válečky, až mají kůrku. Z oleje je vyjmeme na ubrousky a necháme okapat.

  • 5

    Do výpeku vmícháme vývar s vínem a přivedeme do varu. Do směsi vložíme usmažené válečky a zhruba 15 minut pomalu vaříme, maso neotáčíme.

  • 6

    Mleté válečky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu