Balkánské skopové s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 30 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 709.5 mg
- Vláknina 11666 mg
- Vitamín A 11666 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso kuchyňsky upravíme a pokrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme maso a osmažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, na kroužky cibuli, vše osmažíme, přidáme rajčatový protlak, přilijeme vodu, osolíme, opepříme, povaříme, přisypeme rýži a maso, dusíme do poloměkka.
-
2
Před koncem vložíme do předehřáté trouby dopéct.
-
3
Podáváme obložené nakrájenou cibulkou s natí a kousky rajčat.