Vejce s barevným tvarohovým krémem
Suroviny
- 180 g Sýr jemný tavený
- 250 g Tvaroh jemný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika červená
- 10 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 32 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 534.7 mg
- Draslík 275.1 mg
- Vláknina 1769.8 mg
- Vitamín A 1769.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Poté je zchladíme,
-
2
oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do misky.
-
3
Křen oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Masité papriky červenou, zelenou a žlutou omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a z každé poloviny nakrájíme tenké proužky, které odložíme na ozdobu.
-
4
Do mísy dáme jemný tvaroh a smetanu. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém, postupně do něj zašleháme prolisovaný česnek a sůl s křenem.
-
5
Tento základní krém si rozdělíme na 3 části tak, že každou budeme mít zvlášť v misce.
-
6
První růžový krém si vytvoříme tak, že do tvarohového krému zašleháme 0.5 lžičky sladké červené papriky.
-
7
Na druhý krém se žlutou barvou si žloutky utřeme s taveným sýrem a zašleháme je do tvarohového krému.
-
8
K třetímu krému se zelenou barvou si omyjeme petrželovou nať, kterou rozmixujeme, nebo velmi drobně pokrájíme a zašleháme do třetí části tvarohového krému.
-
9
Barevné krémy ozdobně nastříkáme do vydlabaných vajíček a ozdobíme je nakrájenými barevnými paprikami. Servírujeme je na míse.