Skopová plec s bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 43 g
- Sodík 850 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 17.4 mg
- Draslík 1502.2 mg
- Vláknina 12862 mg
- Vitamín A 12862 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plec kuchyňsky upravíme osolíme, opepříme, vložíme do hrnce, přelijeme vývarem a pod pokličkou dusíme, občas přeléváme vypečenou šťávou (podle potřeby dolijeme vodu). Na tuku osmažíme kolečka
-
2
cibule dozlatova a dáme i s tukem k masu. Přidáme k němu kostky brambor a dusíme doměkka.
-
3
Šťávu vydusíme na tuk - nezahušťujeme.
-
4
Podáváme na horkém taliři: porci masa, brambor a cibule.