Skopová kýta podle sadaře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Skopová kýta
  • 150 g Švestky
  • 5 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 3 g Skořice mletá
  • 400 ml Voda pitná
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 40 ml Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 946 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 614.7 mg
  • Vláknina 5446.5 mg
  • Vitamín A 5446.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu kuchyňsky upravíme a pokrájíme na větší kusy, osolíme a osmažíme na rozpáleném tuku. Maso vyndáme a uchováme v teple, na výpeku zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, vrátíme maso, přidáme mletou skořici, citronovou kůru, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Na závěr šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vodu, vložíme omyté švestky a vaříme doměkka.

Komentáře k receptu