Skopová kýta podle sadaře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 35 g
- Sodík 946 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 18.1 mg
- Draslík 614.7 mg
- Vláknina 5446.5 mg
- Vitamín A 5446.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu kuchyňsky upravíme a pokrájíme na větší kusy, osolíme a osmažíme na rozpáleném tuku. Maso vyndáme a uchováme v teple, na výpeku zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, vrátíme maso, přidáme mletou skořici, citronovou kůru, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Na závěr šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vodu, vložíme omyté švestky a vaříme doměkka.