Chřest s pecorinem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 500 g Chřest zelený
  • 100 ml Olej olivový
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 41.4 mg
  • Vláknina 2389.8 mg
  • Vitamín A 2389.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z chřestu odřízneme tuhé konce, vložíme ho do vroucí vody a povaříme cca 4 minuty doměkka. Poté propláchneme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.

  • 2

    Na zálivku vymačkáme do mísy šťávu z citronu. Postupně přidáváme olej a mícháme do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Zálivkou přelijeme chřest, dozdobíme hoblinkami pecorina a tenkými plátky slaniny a ihned podáváme.

Komentáře k receptu