Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2799 kcal
- Sacharidy 439 g
- Tuky 113 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 358 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 4830 mg
- Vláknina 72630 mg
- Vitamín A 72630 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 227.6 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 149.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
-
3
V pánvi nejprve rozpustíme cukr, přidáme 50g másla a rebarboru, přilijeme šťávu z půlky pomeranče, vložíme cca 2cm kousek zázvoru, sušený zázvor a povaříme.
-
4
Připravíme drobenku z mouky, moučkového cukru a zbytku másla.
-
5
Rebarborovou směs dáme do zapékací misky, posypeme drobenkou, uhladíme a asi 20min zapečeme do zlatohnědé barvy.
-
6
Koláč podáváme horký se zakysanou smetanou a snítkou máty, nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.