Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 110 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1.5 kg Reveň (Rebarbora)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2799 kcal
  • Sacharidy 439 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 358 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 4830 mg
  • Vláknina 72630 mg
  • Vitamín A 72630 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 227.6 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 149.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

  • 3

    V pánvi nejprve rozpustíme cukr, přidáme 50g másla a rebarboru, přilijeme šťávu z půlky pomeranče, vložíme cca 2cm kousek zázvoru, sušený zázvor a povaříme.

  • 4

    Připravíme drobenku z mouky, moučkového cukru a zbytku másla.

  • 5

    Rebarborovou směs dáme do zapékací misky, posypeme drobenkou, uhladíme a asi 20min zapečeme do zlatohnědé barvy.

  • 6

    Koláč podáváme horký se zakysanou smetanou a snítkou máty, nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Komentáře k receptu