Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 750 g Uzená krkovička vařená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Nové koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 4.5 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Kopřiva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1533 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 139 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 418.8 mg
  • Draslík 201.5 mg
  • Vláknina 3039.5 mg
  • Vitamín A 3039.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 712.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme 5 vajec, mléko, smetanu, strouhanku, sůl, pepř a mleté nové koření a prolisovaný česnek. Tyčovým mixerem směs rozmixujeme.

  • 2

    Vařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme mladé kopřivy, petrželku a libeček. Bylinky drobně pokrájíme a spolu s masem je přimícháme ke strouhance. Vše důkladně promícháme.

  • 3

    Pekáček vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-40 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatohněda.

Komentáře k receptu