Zelí s červenou řepou a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 0 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 491 mg
- Vláknina 12000 mg
- Vitamín A 12000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu omyjeme, 20 minut povaříme, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme nahrubo, zelí nakrouháme nebo pokrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, poté překrojíme a rozebereme na poloviny kroužků. Zeleninu vložíme do kameninového hrnce, vodu s octem přivedeme k varu, přisypeme Deko, cukr, povaříme 5 minut, necháme vychladnout a zeleninu v hrnci zalijeme. Nádobu zakryjeme, uchováváme na chladném místě.