Vepřová kýta s fazolkami
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 400 g Fazolové lusky zelené
- 150 ml Voda pitná
- 180 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.75 polévková lžíce Olej sezamový
- 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 26 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 774 mg
- Vláknina 6193 mg
- Vitamín A 6193 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, česnek rozdrtíme a nasekáme, očištěné jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, fazolky očistíme a překrojíme.
-
2
V míse rozšleháme drůbeží vývar, ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a Solamyl. Vymícháme hladkou omáčku.
-
3
V hlubší pánvi na rozpáleném oleji 2 minuty zprudka za stálého míchání ze všech stran osmažíme maso. Děrovanou naběračkou maso přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vmícháme česnek, zázvor a fazolky a minutu restujeme. Poté vlijeme vodu, pánev přiklopíme a fazolky dusíme 3 minuty. Na fazolky nalijeme připravenou směs s vývarem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme, až omáčka zhoustne. Poté vmícháme pokrájené cibulky, odložené maso a minutu povaříme. Ihned podáváme.