Indická banánová halva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 32 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 915.9 mg
- Vláknina 16737.3 mg
- Vitamín A 16737.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce osmahneme na rozpáleném másle. Mírně podlejeme vodou a podusíme. Poté je rozmačkáme na kaši.
-
2
Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme na sirup. Když je uvařený na nitku, přilijeme ho k banánům, vmícháme nasekané mandle a ořechy, přidáme vanilkovou esenci. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, pak směs rozválíme na vymazaný plech. Poprášíme tlučeným kardamomem a muškátovým oříškem, nakrájíme na čtverečky, necháme vychladnout a podáváme.