Tarhoňa zavářka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 7 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 123 g
- Cholesterol 204.5 mg
- Draslík 241.4 mg
- Vláknina 12333.3 mg
- Vitamín A 12333.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a vajec uhněteme tuhé těsto, podle druhu mouky můžeme pro snadnější zpracování přidat trochu vody, která se poté při sušení vypaří. Těsto zabalíme do mikrotenu a necháme hodinu v chladnu uležet. Potom těsto protlačíme přes cedník s velkými otvory nebo sítem na halušky. Rozprostřeme na papír nebo plátno a necháme na vzdušném místě sušit. Usušenou tarhoňu skladujeme v plátěném pytli na suchém místě.