Tarhoňa zavářka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 204.5 mg
  • Draslík 241.4 mg
  • Vláknina 12333.3 mg
  • Vitamín A 12333.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a vajec uhněteme tuhé těsto, podle druhu mouky můžeme pro snadnější zpracování přidat trochu vody, která se poté při sušení vypaří. Těsto zabalíme do mikrotenu a necháme hodinu v chladnu uležet. Potom těsto protlačíme přes cedník s velkými otvory nebo sítem na halušky. Rozprostřeme na papír nebo plátno a necháme na vzdušném místě sušit. Usušenou tarhoňu skladujeme v plátěném pytli na suchém místě.

Komentáře k receptu