Maďarská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1018 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 344.2 mg
- Vláknina 6622.5 mg
- Vitamín A 6622.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmažíme cibuli najemno nakrájenou a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme nakrájenou papriku, podlijeme vývarem a necháme zakryté dusit 5 minut. Zatím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a přilijeme k paprice, přidáme nadrobno nakrájené houy a 20 minut necháme dusit. Nakonec omáčku scedíme a dochutíme solí a pepřem.
-
2
Použijeme na maso nebo např. na těstoviny.