Maďarská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 7 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 40 g Houby čerstvé
  • 100 g Paprika zelená
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1018 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 344.2 mg
  • Vláknina 6622.5 mg
  • Vitamín A 6622.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme cibuli najemno nakrájenou a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme nakrájenou papriku, podlijeme vývarem a necháme zakryté dusit 5 minut. Zatím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a přilijeme k paprice, přidáme nadrobno nakrájené houy a 20 minut necháme dusit. Nakonec omáčku scedíme a dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Použijeme na maso nebo např. na těstoviny.

Komentáře k receptu