Skopová kýta na přírodno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 9.8 mg
- Draslík 400.8 mg
- Vláknina 8407.5 mg
- Vitamín A 8407.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu očistíme a upravíme na plát jako na roládu. Maso osolíme a potřeme česnekem. Stočíme, stáhneme motouzem a prošpikujeme slaninou. Na pekáč dáme zbytek slaniny, přidáme tuk a maso na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Vložíme celou cibuli, podlijeme vodou a za občasného polévání pečeme (je-li potřeba, podlijeme vývarem nebo horkou vodou).
-
2
Až maso začne hnědnout, vložíme zeleninu nakrájenou na plátky, prolisovaná rajčata a společně dopečeme. Ke konci přidáme nakrájené papriky. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme, povaříme.