Cukety po toskánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 250 g Rajčata
  • 75 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 325.3 mg
  • Vláknina 3236.3 mg
  • Vitamín A 3236.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu, rozškvaříme a osmahneme na ní oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené cukety, osolíme, opepříme a podusíme asi 6 minut.

  • 2

    Potom vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.

  • 3

    Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu