Cukety po toskánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 325.3 mg
- Vláknina 3236.3 mg
- Vitamín A 3236.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu, rozškvaříme a osmahneme na ní oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené cukety, osolíme, opepříme a podusíme asi 6 minut.
-
2
Potom vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.
-
3
Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.