Sladké kandované brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Brambory
  • 75 g Cukr třtinový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Limetková kůra
  • 1 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 723.8 mg
  • Vláknina 8450.5 mg
  • Vitamín A 8450.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené sladké brambory na plátky vaříme v hrnci s vroucí vodou 5 minut. Poté je vyndáme a necháme okapat.

  • 2

    Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme třtinový cukr, limetkovou šťávu a zahříváme, aby se cukr rozpustil. Vmícháme brambory a brandy. Vaříme 10 minut, dokud nejsou plátky brambor zcela měkké.

  • 3

    Navrch nasypeme limetkovou kůru a promícháme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu