Sladké kandované brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 8 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 723.8 mg
- Vláknina 8450.5 mg
- Vitamín A 8450.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené sladké brambory na plátky vaříme v hrnci s vroucí vodou 5 minut. Poté je vyndáme a necháme okapat.
-
2
Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme třtinový cukr, limetkovou šťávu a zahříváme, aby se cukr rozpustil. Vmícháme brambory a brandy. Vaříme 10 minut, dokud nejsou plátky brambor zcela měkké.
-
3
Navrch nasypeme limetkovou kůru a promícháme.
-
4
Ihned podáváme.