Jablkový koláč po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1084 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 64 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 248.3 mg
- Vláknina 12864.7 mg
- Vitamín A 12864.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s kypřicím práškem a špetkou soli a vetřeme máslo. Přidáme trochu vody a vypracujeme těsto. Rozdělíme na dvě části a vyválíme na silnější placky.
-
2
Jednu z nich položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a nakrouháme na ni oloupaná jablka. Posypeme cukrem a zakryjeme zbytkem těsta. Okraje navlhčíme a důkladně přimáčkneme.
-
3
Pečeme v rozpálené troubě cca 60 minut. Během pečení několikrát pokapeme rozpuštěným máslem.
-
4
Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.