Jablkový koláč po indicku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Cukr moučkový
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Jablka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1084 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 248.3 mg
  • Vláknina 12864.7 mg
  • Vitamín A 12864.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s kypřicím práškem a špetkou soli a vetřeme máslo. Přidáme trochu vody a vypracujeme těsto. Rozdělíme na dvě části a vyválíme na silnější placky.

  • 2

    Jednu z nich položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a nakrouháme na ni oloupaná jablka. Posypeme cukrem a zakryjeme zbytkem těsta. Okraje navlhčíme a důkladně přimáčkneme.

  • 3

    Pečeme v rozpálené troubě cca 60 minut. Během pečení několikrát pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu