Pečená zelenina s ochuceným jogurtem
Suroviny
- 200 g Kedlubna
- 200 g Lilek
- 200 g Mrkev kořen
- 50 g Pórek
- 200 g Rajčata
- 20 g Petržel - nať
- 200 g Paprika zelená
- 200 g Paprika žlutá
- 10 g Oregano sušené
- 250 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Paprika sterilovaná
- 1 ks Citronová šťáva
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 3 stroužek Česnek
- 12 plátek Veka
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1757 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 601.5 mg
- Vláknina 13046.7 mg
- Vitamín A 13046.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 165.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek, kedlubnu, mrkev oloupeme a nakrájíme na širší tenké plátky. Papriky nakrájíme stejně jak kořenovou zeleninu. Rajčata překrojíme na poloviny. Všechnu připravenou zeleninu naskládáme na plech.
-
2
Chilli papričku drobně nasekáme, petrželovou nať a pórek nakrájíme a posypeme zeleninu na plechu. Posypeme solí, přiložíme na zeleninu tenké krajíce veky, které pokapeme olejem a posypeme oreganem. Zeleninu také pokapeme olejem, ale oregano nedáváme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 30 minut.
-
3
Jogurt dáme do misky, přidáme zbylou nasekanou chilli papričku, nasekanou kapii, prolisovaný česnek, šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně prošleháme.
-
4
Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby a upravíme na talíře. Přidáme ochucený jogurt a pečené krajíce veky.