Prošívaná buchta
Suroviny
- 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 150 ml Voda pitná
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 hrnek Cukr krupice
- 2 hrnek Mouka polohrubá
- 0.5 hrnek Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Kakao
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 21 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 199.2 mg
- Vláknina 2165.7 mg
- Vitamín A 2165.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky v misce utřeme s cukrem, přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku, kakao, vanilkový cukr. Pak přimícháme půl hrníčku vlažné vody a olej. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme ušlehaný sníh.
-
2
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
-
3
V misce smícháme tvaroh s posledním vejcem, cukrem, vanilkovým pudinkem a dvěmi lžícemi mléka.
-
4
Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme kakaové těsto, cukrářský sáček naplníme tvarohovou směsí a na kakaovém těstě vytvoříme mřížky. Poté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35 minut.
-
5
Po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.